Jam maken
Maakt u zelf jam? Hier volgen enkele tips. Door een klontje boter toe te voegen aan de kokende jam voorkomt u een schuimlaag. Wilt u de jam niet te dik laten worden, laat haar dan aan de kook komen en voeg ongeveer 1 eetlepel citroensap per kilogram vruchten toe. Vervang de voorgeschreven hoeveelheid water voor een deel door vruchtensap en uw jam of marmelade krijgt een extra fruitige smaak, Wilt u mooie donkere jam hebben, verwerk er dan bruine inplaats van witte suiker in.
Categorieën
Tips
Besparen
Bewaren
Bloemen-en-Planten
Collecte-geld
Bakken
Duurzaam
Fruit
Geurtjes
Gezondheid
Groenten
Oma-Weet
Schoonmaken
In-de-keuken
In-de-tuin
Kleding
Koelkast-en-vriezer
Kruiden
Keuken-Tips
Meubels
Ongedierte
Ontkalken
Ontstoppen
Opruimen
Ramen
Vaatwasser
Verf
Vlekken-verwijderen
Was-machine