Motten bestrijden


Mottengaatjes in kleding, we hebben er allemaal wel eens last van gehad. De motten zijn echter niet de boosdoeners, maar hun larven! Die larven geven de voorkeur aan vuile kleding, vlekken en vette kragen. In de lente en de herfst zijn de larven het meest actief. Ontdekt u de sporen van motten, maak de kast of lade dan leeg en reinig deze grondig. De kleren krachtig schudden zodat de larven en de eitjes eruit vallen.

Kleding die men wast of naar de stomerij brengt wordt motvrij (d.w.z. dat de larven en eitjes daardoor dood gaan). Ook wordt kleding motvrij door deze in een plasticzak te verpakken en enkele dagen in de diepvries te leggen.

Cederhout bevat een kamferachtige etherische olie, die door de mens als aangenaam geurend wordt ervaren. Motten hebben er echter een bloedhekel aan. Er zijn cederhouten blokjes te koop die kunnen worden gebruikt als preventief middel tegen motten. Bovendien zijn er cederhouten blokjes die extra zijn geïmpregneerd en effectief zijn als de motten al zijn gesignaleerd.
Bekijk ook andere Adviesplaats sites:
Random tip:
huishoudvrouw

Copyright © Ventura Connect Group BV 2020

Algemene voorwaarden - Disclaimer

Adviesplaats.nl
Het antwoord op al uw vragen
Huishouden